Čekankový salát "Maltézské umění"

Ingredience


Čekanka 200 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 10 ml
Olej olivový 10 ml
Olivy černé 4 ks
Pažitka 2 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Stolní sladidlo Sladký polibek 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a očistíme čekanku a nakrájíme ji na úzké proužky. Oloupeme dva pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli. Odpeckujeme olivy a nakrájíme je na kostičky. Na kostičky nakrájíme také ovčí sýr. Vše dobře promícháme.
  2. Vyrobíme dressing z oleje, citronové šťávy a trochy soli a pepře. Dle chuti ho dosladíme tekutým sladidlem.
  3. Salát přelijeme dressingem a dobře promícháme. Před podáváním posypeme omytou a najemno nasekanou pažitkou.