Čekankový salát "Maltézské umění"
Ingredience
Čekanka |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
10 ml |
Olej olivový |
10 ml |
Olivy černé |
4 ks |
Pažitka |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyjeme a očistíme čekanku a nakrájíme ji na úzké proužky. Oloupeme dva pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli. Odpeckujeme olivy a nakrájíme je na kostičky. Na kostičky nakrájíme také ovčí sýr. Vše dobře promícháme.
- Vyrobíme dressing z oleje, citronové šťávy a trochy soli a pepře. Dle chuti ho dosladíme tekutým sladidlem.
- Salát přelijeme dressingem a dobře promícháme. Před podáváním posypeme omytou a najemno nasekanou pažitkou.